Carrot Cake

Carrot cake

Ik zie toch regelmatig verbaasde gezichten als ik deze carrot cake gemaakt heb. Worteltjes zijn voor veel mensen toch een vreemd ingrediënt (groente!) voor een taart. Dat terwijl worteltjes al heel lang een klassieke zoetmaker zijn. En ja dus ook in taart.

Het recept voor deze taart heb ik gekregen van een vriendin. Hij is heerlijk kruidig en blijft ook lekker vochtig.

Je moet bij het maken van het glazuur opletten. Het belangrijkste is dat de roomkaas niet te vochtig is anders wordt het glazuur te zacht en stroomt hij van je taart af. Laat anders even in een kaasdoek uitlekken. Als je trouwens Monchou gebruikt heb je daar niet zoveel last van.

Voor het beslag

Voor het glazuur

  1. Verwarm de over voor op 175 graden celcius.
  2. Meng de bloem met de suiker, zout , natrium bicarbonaat, kaneel en piment.
  3. Roer de olie erdoor en klop het mengsel luchtig.
  4. Klop de eieren er een voor een door en voeg dan de noten en wortelen toe.
  5. Schep het beslag in de vorm. Zet hem in het midden van de oven en bak hem in 45 minuten gaar.
  6. Laat hem iets afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en laat hem daarna op en rooster helemaal afkoelen.
  7. Voor het glazuur roer je de roomkaas los met de boter.
  8. Roer de poedersuiker er in gedeelten door tot alle suiker is opgenomen en het mengsel mooi glad is.
  9. Breng het glazuur op smaak met limoensap.
  10. Strijk met een paletmes een dikke laag glazuur over de afgekoelde cake en laat het glazuur ongeveer een uur drogen.

Categorieën: nagerecht taart