Couscoussalade

CousCous

Op de een of andere manier gaat het maken van couscous bij mij altijd mis als ik de aanwijzigen op de verpakking volg. Ik heb echter een manier gevonden die wat omslachtiger is maar in mijn geval bijna niet mis kan gaan.

De hieronder beschreven methode is min of meer de authentieke manier van couscous bereiden. Eerst wordt de droge couscous bevochtigd met lauwwarm water en geweekt waarna het gestoomd wordt.

foto door Joan Hard

Ingrediënten

  1. Leg de couscous in een grote ovenschaal of op een bakplaat. Besprenkel deze met een beetje lauwwarm water (je kan een vork gebruiken om het goed te verdelen). Laat daarna 5 minuutjes weken. Maak met een vork alle korrels weer los en herhaal het hele proces nog een aantal keren. Dit duurt alles bij elkaar ongeveer 20-25 minuten.
  2. Snij ondertussen de tomaten, paprika, feta, ui in stukjes.
  3. Voeg de kurkuma en komijn aan de couscous toe en roer goed door. Doe alles in een stoompan of mandje en de couscous in 10 minuten gaar.
  4. Laat de couscous afkoelen en doe dan alles in een grote schaal voeg een goede scheut olijfolie en een paar eetlepels citroensap toe.
  5. Voeg nu de ui, tomaat, paprika, feta, olijven en fijn gesneden peterselie toe.
  6. Breng alles op smaak met peper en zout.

Categorieën: hoofdgerecht vegetarisch