Groentecurry met bloemkool

Santen

Het is altijd fijn als je een uitgebreide voorraadkast hebt zodat je lekker impulsief kunt koken. Zo ook met dit gerecht. De bloemkool en worteltjes komen uit de groentetas de rest uit de voorraadkast.

In dit gerecht gebruik ik santen. Je kan ook blikjes kokosmelk gebruiken maar die vind ik meestal te waterig. Ik hou juist van een lekker dikke en romige saus en met geconcetreerde cocos is dat nou eenmaal makkelijker te bereiken.

Foto door Muffet

Ingrediënten

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snij de ui klein en pak deze op een laag vuur een paar minuten aan
  3. Voeg de kerriepoeder of pasta aan de ui toe en pak dit langzaam totdat de ui begint te carameliseren.
  4. Als de ui mooi bruin is voeg je de klein gesneden bloemkool en wortel toe. Schep alles goed om en voeg dan de bouillon toe. Pas op dat dit niet veel is anders wordt de curry straks te nat.
  5. Laat alles op een laag vuur koken totdat de groente bijna gaar zijn.
  6. Voeg nu de verbrokkelde santen toe. Mocht de curry te dik worden voeg dan nog een beetje bouillon toe. Laat alles zonder deksel inkoken totdat de groente helemaal gaar zijn.

Variaties

Je kan ook andere groenten toevoegen zoals sperziebonen, kikkererwten, aardappel, etc. Zolang ze maar tijdens het koken stevig blijven.

Categorieën: hoofdgerecht vegetarisch