Eigenwijze hutspot

Wortelen

Het klassieke recept voor hutspot heeft me nooit aangestaan. Zo vind ik het altijd zonde om de uien te moeten koken. Ook het samen koken van de aardappels en wortelen heb ik nooit begrepen. Daarom een recept voor hutspot op geheel eigen wijze.

In mijn variant op de hutspot worden de aardappels en wortels apart gekookt. Ik wil namelijk een smeuige puree met daarin hele stukjes wortel.

De uitjes bak ik ook apart in wat boter zodat je ze lekker bruin kunt bakken. Dat geeft naar mijn idee veel meer smaak dan ze te koken.

foto door Helen Taylor

  1. Schil de aardappels en kook ze met wat zout gaar.
  2. Maak de winterpeen schoon en snij deze in kleine blokjes. Kook deze ook met wat zout gaar.
  3. Snij ondertussen de uien fijn en bak die in wat boter langzaam mooi bruin (dat duurt minimaal 10-15 minuten)
  4. Maak nu met de aardappels, een klontje boter en een scheut melk een mooie puree (met een stamper maar beter is met een pureeknijper).
  5. Breng de puree op smaak met peper en zout. Voeg dan de wortels en de uitjes toe en meng alles goed door elkaar.

Lekker met...

Gehaktballen, stoofvlees, sudderlappen. Eigenlijk alle vleesgerechten waar je een lekker jus van krijgt.

Categorie├źn: hoofdgerecht vegetarisch