Witte chocolade cheesecake

Cheesecake

Dit is een recept voor en cheesecake die niet gebakken hoeft te worden. Ik vind de combinatie van de zoete kaas/chocolade vulling met de friszure frambozen erg lekker.

Voor de bodem

Voor de vulling

Voor de topping

 1. Bekleed een springvorm met bakpapier (klem vast tussen de rand en de bodem)
 2. Verkruimel de koekjes (bijvoorbeeld in de keukenmachine). Smelt de boter en meng deze goed door de kruimels.
 3. Doe het mengsel nu in de springvorm en verdeel het egaal over de bodem met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm daarna in de koelkast.
 4. Knip de 3 blaadjes gelatine in stukjes en week ze in koud water.
 5. Klop in een kom de roomkaas met de vanillesuiker los.
 6. Breek de chocolade in kleine blokjes. Smelt deze samen met 50ml van de slagroom (au bain marie of in de magnetron).
 7. Voeg de gesmolten chocolade aan de roomkaas toe. Meng tot een mooi egaal mengsel.
 8. Knijp het overtollige water uit de geweekte gelatine blaadjes en voeg aan het mengsel toe. Roer nu tot alle blaadjes zijn opgelost. (Als de blaadjes niet oplossen is het mengsel te koud. Zet de kom dan in heet water)
 9. Klop nu de resterende slagroom stijf en voeg deze voorzichtig (lepel voor lepel) aan het roomkaasmengsel toe. Giet het daarna in de springvorm en laat het in de koelkast helemaal opstijven (minimaal een uur).
 10. Zodra de taart is opgesteven kun je verder met het maken van de topping. Week de resterende gelatineblaadjes in koud water.
 11. Doe de frambozen samen met de suiker en een klein beetje water in een pannetje en zet op het vuur.
 12. Laat de frambozen net zolang op staan totdat ze helemaal uit elkaar zijn gevallen en een dikke saus is ontstaan. Breng op smaak met het citroensap en eventueel met nog wat suiker.
 13. Wrijf met een spatel de saus door een zeef om alle pitjes te verwijderen.
 14. Voeg dan de geweekte gelatineblaadjes toe. Laat de saus even afkoelen en giet hem daarna in de springvorm. Zet nu weer in de koelkast totdat ook de saus is opgesteven.

Variaties

Je kan de witte chocolade ook vervangen door 200gr griekse yoghurt en 100gr basterdsuiker waardoor het meer op een normale cheescake gaat lijken. Klop de yoghurt samen met de suiker en de roomkaas. Voeg dan de geweekte gelatine toe. Je zult het mengsel een klein beetje moeten verwarmen om de gelatine te laten oplossen (niet te warm laten worden). Voeg daarna de geklopte slagroom toe.

Categorie├źn: nagerecht taart