Eenvoudige witte chocolade mousse

Witte choclade mousse met aardbeien

Ik ben eigenlijk van klein af aan al gek op witte chocolade. Vroeger kreeg ik altijd een reep galak als we met het veer kruiningen-perkpolder bij mijn oma op bezoek gingen. Het recept hieronder is super eenvoudig en erg lekker. Je zou dit ook met pure- of melkchocolade kunnen doen maar dat is me nog nooit goed gelukt.

Ingrediënten

  1. Zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook. Draai daarna het gas laag.
  2. Breek ondertussen de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een glazen schaal. Voeg de twee eetlepels water toe.
  3. Zet de schaal op de pan met water zodat de onderkant het water raakt (bain-marie). Laat nu de chocolade langzaam smelten. Blijf roeren totdat je een mooi egaal mengsel hebt gekregen.
  4. Laat nu het chocoldemengsel afkoelen tot ongeveer kamertemperatuur. Omdat je water hebt toegevoegd zal, als alles goed gaat, de chocolade zacht blijven.
  5. Terwijl de chocolade aan het afkoelen is klop je de slagroom met een mixer stijf. Doe het niet te lang. De slagroom moet een beetje zacht blijven.
  6. Voeg nu de slagroom aan de chocolade toe en vouw deze voorzicht met een spatel om. Begin eerst met een of twee lepels slagroom om wat lucht in het mengsel te krijgen. Voeg daarna de rest toe.
  7. Doe het mengsel in vormpjes, glazen, etc. en laat ze in de koelkast een paar uur opstijven.

Ook lekker met...

Ik vind het niet erg om ze zo op te eten maar iets zuurs in contrast tot de zoete mousse doet het altijd erg goed. Je kan ze bijvoorbeeld serveren met een mengsel van vers zomerfruit (bijv. aardbeien, frambozen, bramen, rode bessen).

Met een pak diepvries frambozen en een paar lepels suiker (smelten in een pan, roeren, klaar) kun je een lekkere saus maken.

Een uitgelepelde passievrucht doet het ook goed als saus.

Categorieën: nagerecht